home >> Produse >> PULSAR 40 4 x 5 L
PULSAR 40 4 x 5 L
Erbicid postemergent pentru tehnologia clasica la soia....

Producator: BASF

Categorie: Erbicide, Produse protectia plantelor

Culturi: Floarea soarelui, Soia

Erbicid postemergent pentru tehnologia clasica la soia.

COMPOZITIE:
- 40 g/l imazamox.

MODUL DE ACTIUNE:

Pulsar 40  este un erbicid sistemic, pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor.Substanta active este preluata de plante, in special prin frunze, dar si prin radacini (scurta activitate reziduala). In planta,substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara.

CULTURA - PATOGENII TINTA - DOZELE DE APLICARE:

Erbicidul se recomanda la floarea soarelui de tip CLEARFIELD, pentru combaterea majorotatii buruienilor dicotiledonate anuale, a unor monocotiledonate anuale si a parazitului Orobanche cumana. Doza recomandata este de 1,2 l/ha.

MOMENTUL APLICARII TRATAMENTULUI:

La hibrizii de floarea soarelui de tip CLEARFIELD, produsul se aplica postemergent, cand plantele cultivate au 4-6 frunze, iar buruienile dicotiledonate anuale 2-4 frunze.
Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea in fenofaza de 6-8 frunze a florii soarelui. In cazul in care dorim sa combatem si buruienile si lupoaia se erbicideaza in faza de 6 frunze a florii soarelui, dar nu mai tarziu de fenofaza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.

TOLERANTA CULTURII:

A nu se aplica la hibrizii obisnuiti de floarea soarelui Este omologat numai pentru hibrizii de floarea soarelui CLEARFIELD.
N O T A : Se va evita ca solutia de stropit sa ajunga pe alte suprafete sau alte culturi (ex:sfecla, mazare, fasole, in flora, legume, pomi fructiferi).

SPECTRU DE ACTIVITATE:

Pulsar 40 combate buruienile docotile anuale importante si unele graminee anuale din culturile de floarea soarelui CLEARFIELD rezistente la erbicidele din grupa imidazolinone.
Buruieni sensibile: - majoritatea buruienilor anuale cu frunza lata din cultura de floarea soarelui: Abuthilon theophrasti (teisor), Amaranthus spp. (stir), Ambrosia elatior (ambrozie), Datura stramonium (ciumafaie), Solanum nigrum (zarna), Stachys annua (cinstet), Xanthium spp. (cornaci).
Unele dintre gramineele anuale:Setaria viridis (mohor), Digitaria sanguinalis (merisor rosu), Echinochloa crus galli (iarba barboasa), Panicum milliaceum (mei salbatic) sunt sensibile la PULSAR 40 cand produsul este aplicat in faza de 2-3 frunzulite pana la infratire.

Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuale, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic preemergent. Pe terenurile cu graminee perene se recomanda erbicidarea cu un graminicid in postemergenta.
Buruieni perene ca Cirslum arvense (palamida), Convolvulus arvense(volbura), Sorghum halepense (costrei din rizomi) sunt numai stopate din competitia cu plantele de cultura, dupa care, in functie de conditiile de mediu, aceste buruieni pot regenera.

PULSAR 40 combate rasele de Orobanche cumana frecvent intalnite in Romania.